Mjuk lingonkaka med knäckig havretosca

Den mjuka kakan med syrliga lingon får fint sällskap av söt och knäckig havretosca. Medan kakan bakas i ugnen rör du enkelt ihop smör, socker, sirap och havregryn till en god tosca. Kakan uppskattas på varje kalas av både stora och små!

Du behöver

    10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • Tosca
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

2

Blanda i smält smör och mjölk och blanda försiktigt till en slät smet.

3

Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

4

Tosca: Smält smöret tillsammans med socker, havregryn och sirap i en kastrull.

5

Ta ut kakan och bred försiktigt på lingonsylt. Klicka på toscasmeten och grädda klart i 15 minuter.

Scroll to Top