Du behöver
-
10 bitar
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl mjölk
- 1 dl lingonsylt Tosca
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl havregryn
- ½ dl ljus sirap Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
2
Blanda i smält smör och mjölk och blanda försiktigt till en slät smet.
3
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
4
Tosca: Smält smöret tillsammans med socker, havregryn och sirap i en kastrull.
5
Ta ut kakan och bred försiktigt på lingonsylt. Klicka på toscasmeten och grädda klart i 15 minuter.