Crêpes med skinka och spenat

Pannkakscrêpesen är lätta att förbereda, sedan är det bara att gratinera och servera! Fyllningen med skinka, spenat och grädde blir underbart krämig.

Du behöver

    4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning
  • Fyllning
  • 25 g smör
  • 75 g babyspenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl mjölk
  • 200 g rökt skinka, hackad
  • salt, peppar
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 1 äpple, tärnat
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ihop mjöl och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 30 minuter.

2

Grädda 8 pannkakor i smör. Låt svalna.

3

Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Fräs spenaten tills vätskan kokat bort.

4

Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och koka upp under omrörning, småkoka i 5 minuter.

5

Rör i skinka och smaka av med salt och peppar. Rör i drygt hälften av osten och tärnat äpple. Värm tills osten smält.

6

Lägg ett par skedar fyllning på varje pannkaka, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord form.

7

Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top