Du behöver
-
4 portioner
- 900 g kycklingben
- 1 apelsin
- 1 röd paprika
- 2 gula lökar
- 2 msk olivolja
- 1 rosmarinkvist
- 1 krm svartpeppar Marinad
- 3 vitlöksklyftor
- 1 rosmarinkvist
- 1 apelsin, rivet skal + saft
- 1 tsk salt Garnering
- rosmarin
- rivet apelsinskal Servering
- potatis
- grönsaker Ugn: 225°
Gör så här
1
Marinad: Skala och hacka vitlöksklyftorna. Repa rosmarinen.
2
Blanda vitlök, rosmarin, apelsinskal och salt.
3
Lägg kycklingbenen i en smord eldfast form, gnid in kryddmixen och pressa över apelsinsaften.
4
Klyfta den andra apelsinen och lägg i formen. Kärna ur och dela paprikan, lägg i formen. Skala och klyfta löken, lägg i formen.
5
Ringla över olja och strö över rosmarin. Peppra. Stek strax under ugnens mitt i ca 30 minuter.
6
Garnering: Toppa med rosmarin och rivet apelsinskal.
7
Servering: Servera med potatis och grönsaker.