Gratinerad pannbiff med paprikasås

Köttfärs går att variera på massor av sätt. Här har det blivit pannbiff med tomat som gratineras i en läcker paprikasås. Servera med pressad potatis.

Du behöver

    4 portioner:
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 500 g blandfärs
  • 100 g fetaost
  • ½ riven gul lök
  • salt, peppar
  • smör till stekning
  • 1 tomat, tunt skivad
  • hackad persilja
  • Paprikasås:
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk paprikapulver
  • Servering:
  • pressad potatis
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ströbröd, ägg, grädde, vatten, fond och senap. Låt svälla i 10 minuter.

2

Rör i färs, hälften av fetaosten och lök, krydda med salt och peppar.

3

Forma biffar med vattensköljda händer. Stek i smör tills biffarna fått fin färg.

4

Lägg biffarna i en ugnsfast form och lägg på tomat och resten av osten. Strö över persilja.

5

Paprikasås: Gör såsen i stekpannan utan att diska ur den. Häll i grädde, crème fraiche, ajvar relish, tomatpuré, senap och paprikapulver, koka upp såsen. Smaka av.

6

Häll såsen runt biffarna och gratinera i 25 minuter.

7

Servering: Servera med pressad potatis.

Scroll to Top