Du behöver
-
4 portioner:
- ½ dl ströbröd
- 1 ägg
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 500 g blandfärs
- 100 g fetaost
- ½ riven gul lök
- salt, peppar
- smör till stekning
- 1 tomat, tunt skivad
- hackad persilja Paprikasås:
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk ajvar relish
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk paprikapulver Servering:
- pressad potatis Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda ströbröd, ägg, grädde, vatten, fond och senap. Låt svälla i 10 minuter.
2
Rör i färs, hälften av fetaosten och lök, krydda med salt och peppar.
3
Forma biffar med vattensköljda händer. Stek i smör tills biffarna fått fin färg.
4
Lägg biffarna i en ugnsfast form och lägg på tomat och resten av osten. Strö över persilja.
5
Paprikasås: Gör såsen i stekpannan utan att diska ur den. Häll i grädde, crème fraiche, ajvar relish, tomatpuré, senap och paprikapulver, koka upp såsen. Smaka av.
6
Häll såsen runt biffarna och gratinera i 25 minuter.
7
Servering: Servera med pressad potatis.