Du behöver
-
4 portioner:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten Fyllning:
- 200 g färskost
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad dill
- 2 msk skuren gräslök
- salt Topping:
- 200 g skalade räkor
- stenbitsrom
- ½ citron, skivad
- 2 rädisor, skivade
- dill Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt i 30 minuter.
3
Nagga pajdegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt pajskalet svalna.
4
Fyllning: Vispa färskost och crème fraiche tjockt med elvisp. Rör i pepparrot, dill och gräslök. Salta.
5
Bred ut fyllningen i pajskalet och toppa med räkor, stenbitsrom, citron, rädisor och dill.