Räkpaj med krämig pepparrotsfyllning

Pajskalet fylls med en fräsch pepparrotskräm och toppas rikligt med räkor och stenbitsrom. En riktigt lyxig paj till vårens och sommarens fester.

Du behöver

    4 portioner:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk skuren gräslök
  • salt
  • Topping:
  • 200 g skalade räkor
  • stenbitsrom
  • ½ citron, skivad
  • 2 rädisor, skivade
  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt i 30 minuter.

3

Nagga pajdegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt pajskalet svalna.

4

Fyllning: Vispa färskost och crème fraiche tjockt med elvisp. Rör i pepparrot, dill och gräslök. Salta.

5

Bred ut fyllningen i pajskalet och toppa med räkor, stenbitsrom, citron, rädisor och dill.

Scroll to Top