Du behöver
-
Ca 24 bullar:
- 25 g jäst
- 1 msk socker
- 1 ½ dl ljummet vatten, 37°
- ¼ tsk salt
- ca 5 ½ dl vetemjöl
- 75 g smör, i bitar
- 2 ägg
- ca 3 ½ dl vetemjöl Pensling och garnering:
- 1 ägg
- ½ tsk flingsalt
- 2–3 krm torkad timjan Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt socker och vatten och blanda tills jästen löst sig.
Tillsätt salt och 2 dl av mjölet, arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta in smöret och äggen, ett i taget, i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet, ca 3 msk i taget, arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 24 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt, inte för tätt. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Pensling och garnering: Pensla med uppvispat ägg. Smula över flingsalt och timjan.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12–15 minuter.