Du behöver

    4 portioner:
  • 1 kg pommes frites
  • salt
  • 2 paket bacon à 140 g
  • 1 rödlök
  • ½ dl jalapeño
  • 2 msk hackad persilja
  • Ostsås:
  • 25 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 100 g riven cheddarost
  • peppar
  • Vitlökssås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Bred ut pommesen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt.

2

Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölken och koka upp under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i osten. Smaka av med peppar.

3

Strimla och stek baconet nästan knaprigt. Skala, dela och skiva löken. Skiva jalapeñon.

4

Vitlökssås: Blanda majonnäs, gräddfil och riven vitlök och smaka av med salt och peppar.

5

Toppa pommesen med bacon, lök och jalapeño. Ringla över ostsås och vitlökssås och strö över persilja.