Gratinerad falukorv med zucchini i airfryer

Bjud på läcker gratinerad falukorv med zucchini, ost och senap. Enkelt tillagad i airfryer! Vid sidan serveras potatis och en fräsch salsa.

Korven tillagas här i airfryer, men receptet går även bra att göra i vanlig ugn. Lägg då korven i en ugnsform och tillaga på 225 grader i ca 20 minuter.

Du behöver

    4 portioner:
  • 600 g falukorv
  • ½ zucchini
  • 5–6 skivor ost, ca 70 g
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk olivolja
  • Salsa:
  • 1 gurka
  • 12 cocktailtomater
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • ½ kruka krusbladig persilja
  • Servering:
  • kokt potatis eller valfritt tillbehör

Gör så här

1

Dra av skinnet på korven. Skär den i ­skivor nästan hela ­vägen ner, men inte rakt igenom.

2

Dela zucchinin på längden och skär i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

3

Bred på lite senap och stick ner zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna.

4

Lägg korven i air­fryerkorgen och ringla över oljan. Gratinera korven i 160 grader i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg (alt. i vanlig ugn på 225 grader i ca 20 minuter).

5

Salsa: Ansa och hacka gurkan. Dela ­tomaterna. Ansa och skiva löken. Blanda gurka, tomater och lök i en skål. Ringla över ­citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

6

Garnering: Garnera korven med persilja.

7

Servering: Servera korven med senap, salsa och potatis.

Scroll to Top