Korven tillagas här i airfryer, men receptet går även bra att göra i vanlig ugn. Lägg då korven i en ugnsform och tillaga på 225 grader i ca 20 minuter.
Du behöver
-
4 portioner:
- 600 g falukorv
- ½ zucchini
- 5–6 skivor ost, ca 70 g
- 1 msk dijonsenap
- ½ msk olivolja Salsa:
- 1 gurka
- 12 cocktailtomater
- 2 salladslökar
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar Garnering:
- ½ kruka krusbladig persilja Servering:
- kokt potatis eller valfritt tillbehör
Gör så här
Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor nästan hela vägen ner, men inte rakt igenom.
Dela zucchinin på längden och skär i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
Bred på lite senap och stick ner zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna.
Lägg korven i airfryerkorgen och ringla över oljan. Gratinera korven i 160 grader i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg (alt. i vanlig ugn på 225 grader i ca 20 minuter).
Salsa: Ansa och hacka gurkan. Dela tomaterna. Ansa och skiva löken. Blanda gurka, tomater och lök i en skål. Ringla över citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Garnering: Garnera korven med persilja.
Servering: Servera korven med senap, salsa och potatis.