Du behöver
-
16 stycken stora:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 ½ dl strösocker
- 4 msk ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 50 g mörk choklad, finhackad
- 3 ägg
- 1 ¼ dl vetemjöl Frosting:
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ½ dl florsocker
- 1 msk kakao
- 200 g färskost
- 2 tsk vaniljsocker Garnering:
- chokladägg
- citronmeliss
- Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker smidigt. Rör i kakao, choklad och sedan äggen ett i taget.
2
Vänd ner mjölet och rör om till en jämn smet. Bred ut den i en bakpappersklädd form, 20 x 20 cm.
3
Grädda strax under mitten i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
4
Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa smör och florsocker smidigt.
5
Vispa i kakao, färskost och vaniljsocker. Rör sist i smält choklad. Bred frostingen över kakan.
6
Garnering: Toppa med chokladägg och citronmeliss.