Brownies med mjölkchokladglasyr

Saftiga brownies med en underbart god mjölkchokladglasyr på toppen. Tack vare små chokladägg blir kakorna dessutom påskfina!

Du behöver

    16 stycken stora:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk choklad, ­finhackad
  • 3 ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • Frosting:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 200 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • chokladägg
  • citronmeliss
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker smidigt. Rör i kakao, choklad och sedan äggen ett i taget.

2

Vänd ner mjölet och rör om till en jämn smet. Bred ut den i en bakpappersklädd form, 20 x 20 cm.

3

Grädda strax under mitten i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.

4

Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa smör och florsocker smidigt.

5

Vispa i kakao, färskost och vaniljsocker. Rör sist i smält choklad. Bred frostingen över kakan.

6

Garnering: Toppa med chokladägg och citronmeliss.

Scroll to Top