Citronkakor med vit choklad

Spröda kakor med läcker fyllning av citron och vit choklad, toppade med vit chokladganache. Dekorera kakorna med citronzest och godisägg.

Du behöver

    15 stycken:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • ¾ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vispgrädde
  • ¾ dl vetemjöl
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • Vit chokladganache:
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • citronskal
  • godisägg
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till en deg.

2

Kavla ut degen och ta ut rundlar, 8 cm i diameter, lite större än formarna.

3

Lägg degen i smorda formar och tryck till. Engångsformar i aluminium behöver inte smörjas.

4

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och rör i smöret i bitar. Vispa ihop ägg, socker, salt, vaniljsocker och grädde i en skål.

5

Rör i smält choklad och mjöl och sist citronskal och -saft.

6

Fördela fyllningen i formarna och grädda i 23 minuter. Låt kakorna svalna.

7

Ganache: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en slät smet och häll över kakorna.

8

Garnering: Garnera med citronskal och godisägg.

Scroll to Top