Du behöver
-
15 stycken:
- 2 ½ dl vetemjöl
- 100 g smör
- ½ dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljsocker Fyllning:
- 100 g vit choklad
- 60 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg
- ¾ dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl vispgrädde
- ¾ dl vetemjöl
- finrivet skal av 1 citron
- 1 msk citronsaft Vit chokladganache:
- 150 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde Garnering:
- citronskal
- godisägg
- Ugn: 175°
Gör så här
Blanda mjöl, smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till en deg.
Kavla ut degen och ta ut rundlar, 8 cm i diameter, lite större än formarna.
Lägg degen i smorda formar och tryck till. Engångsformar i aluminium behöver inte smörjas.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och rör i smöret i bitar. Vispa ihop ägg, socker, salt, vaniljsocker och grädde i en skål.
Rör i smält choklad och mjöl och sist citronskal och -saft.
Fördela fyllningen i formarna och grädda i 23 minuter. Låt kakorna svalna.
Ganache: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en slät smet och häll över kakorna.
Garnering: Garnera med citronskal och godisägg.