Grillad lax med räksalsa och pommes i airfryer

Airfryern fixar både saftig lax och frasiga pommes. Servera gärna med en hemgjord kaprismajonnäs och läcker räksalsa.

Du behöver

    4 portioner:
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk matolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Räksalsa:
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 msk strimlad persilja
  • 1-2 msk hackad rödlök
  • finstrimlat skal av 1 citron
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • ¼ krm svartpeppar
  • Kaprismajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk små kapris
  • 1 tsk kaprisspad
  • Pommes frites
  • 800 g potatis
  • 1 msk matolja
  • salt

Gör så här

1

Pensla laxen med olja. Salta och peppra.

2

Sätt airfryern på 180 grader och värm i ca 3 minuter. Lägg laxen i airfryerkorgen och laga i ca 10 minuter.

3

Räksalsa: Blanda ingredienserna till salsan.

4

Kaprismajonnäs: Rör samman majonnäs, ­kapris och kaprisspad.

5

Pommes: Skär potatisen i stavar. Lägg i en bunke och häll på kallt vatten så det täcker. Låt stå i 30 minuter.

6

Låt potatisen rinna av i ett durkslag. Klappa den torr med kökshandduk. Blanda potatis och olja i en bunke.

7

Lägg potatisen i airfryerkorgen. Tillaga i 160 grader i ca 15 minuter. Skaka och rör om efter ca 10 minuter. ­Salta.

8

Servering: Lägg upp laxen på fat. Toppa med salsa. Servera med majonnäs och pommes.

Scroll to Top