Du behöver
-
4 portioner:
- 600 g laxfilé
- 2 tsk matolja
- salt, nymalen svartpeppar Räksalsa:
- 2 dl skalade räkor
- 2 msk strimlad persilja
- 1-2 msk hackad rödlök
- finstrimlat skal av 1 citron
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk olivolja
- ¼ krm svartpeppar Kaprismajonnäs:
- 1 dl majonnäs
- 2 msk små kapris
- 1 tsk kaprisspad Pommes frites
- 800 g potatis
- 1 msk matolja
- salt
Gör så här
Pensla laxen med olja. Salta och peppra.
Sätt airfryern på 180 grader och värm i ca 3 minuter. Lägg laxen i airfryerkorgen och laga i ca 10 minuter.
Räksalsa: Blanda ingredienserna till salsan.
Kaprismajonnäs: Rör samman majonnäs, kapris och kaprisspad.
Pommes: Skär potatisen i stavar. Lägg i en bunke och häll på kallt vatten så det täcker. Låt stå i 30 minuter.
Låt potatisen rinna av i ett durkslag. Klappa den torr med kökshandduk. Blanda potatis och olja i en bunke.
Lägg potatisen i airfryerkorgen. Tillaga i 160 grader i ca 15 minuter. Skaka och rör om efter ca 10 minuter. Salta.
Servering: Lägg upp laxen på fat. Toppa med salsa. Servera med majonnäs och pommes.