Du behöver
-
22 stycken:
- 125 g smör
- 1 dl florsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 äggula
- 150 g karamelliserad mjölk Maräng:
- 2 äggvitor
- 2 dl strösocker Topping:
- flisad mandel Ugn: 175°
Gör så här
1
Arbeta snabbt ihop smör, florsocker, mjöl och äggula till en deg och låt den vila svalt i 30 minuter.
2
Dela degen i två bitar och rulla ut till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3
Gör en fördjupning i mitten på längderna och spritsa i en sträng karamelliserad mjölk.
4
Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa i sockret lite i taget. Spritsa eller bred marängen över längderna.
5
Topping: Strö över flisad mandel.
6
Grädda mitt i ugnen i 17 minuter. Låt längderna svalna något innan de skärs i sneda bitar.