Snabblagad fläskfilégryta med mango chutney

Filén gör sig bra i en snabblagad gryta med mango chutney, kokosmjölk, vattenkastanjer och cashewnötter. Servera med ris och middagen är klar!

Du behöver

    4 portioner:
  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • salt och peppar
  • 1 burk vattenkastanjer, 220 g
  • 150 g sugar snaps
  • ½ dl cashewnötter
  • Servering:
  • kokt ris

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Skala och riv vitlöken. Hetta upp olja i en gryta och bryn kött och vitlök på medelvärme.

2

Tillsätt kokosmjölk, grädde, sambal oelek och mangochutney. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka i 10 minuter.

3

Låt vattenkastanjerna rinna av. Ansa ärtorna. Lägg ner allt i grytan och koka ett par minuter. Toppa med nötter.

4

Servering: Servera med ris.

Scroll to Top