Du behöver
-
4 portioner:
- 600 g fläskfilé
- salt, peppar
- 2 + 2 msk smör
- 200 g skogschampinjoner
- 250 g röd steklök
- 1 dl vatten
- 2 ½ dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 75 g ädelost
- 2 msk maizenaredning
- 2 msk hackad timjan Servera med:
- rostad potatis och morot
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i skivor. Krydda skivorna med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i stekpanna. Ta upp köttet.
2
Dela stora svampar och skala löken. Fräs svamp och lök i resten av smöret tills de fått färg.
3
Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt vatten, grädde och fond. Småkoka i 10 minuter.
4
Red av, smula i osten och smaka av med salt och peppar. Strö över timjan och servera med rostad potatis och morot.