Fläskfilépanna med ädelostsås

En krämig fläskfilépanna med svamp och steklök. Såsen får djup och läcker smak av ädelost och kalvfond. Servera med rostad potatis och morot.

Du behöver

    4 portioner:
  • 600 g fläskfilé
  • salt, peppar
  • 2 + 2 msk smör
  • 200 g skogschampinjoner
  • 250 g röd steklök
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 75 g ädelost
  • 2 msk maizenaredning
  • 2 msk hackad timjan
  • Servera med:
  • rostad potatis och ­morot

Gör så här

1

Putsa filén och skär den i skivor. Krydda ­skivorna med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i stekpanna. Ta upp köttet.

2

Dela stora svampar och skala löken. Fräs svamp och lök i resten av smöret tills de fått färg.

3

Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt vatten, grädde och fond. Småkoka i 10 minuter.

4

Red av, smula i osten och smaka av med salt och peppar. Strö över timjan och servera med rostad potatis och morot.

Scroll to Top