Du behöver
-
4 portioner:
- 4 skinnfria laxfiléer à 150 g
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar Fyllning:
- 100 g skivad kallrökt lax
- 3 msk färskost
- 3 msk majonnäs
- 3 msk riven pepparrot
- 1 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
- 3 msk hackad dill Garnera med:
- 4 skivor kallrökt lax
- dill Servera med:
- pressad potatis
- grön sparris Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa laxbitarna och skär ett längsgående snitt i varje. Salta och peppra.
2
Fyllning: Finhacka den kallrökta laxen. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen och fördela den i laxbitarna.
3
Tillaga laxbitarna strax under ugnens mitt i ca 13 minuter.
4
Toppa laxbörsarna med kallrökt lax och dill.
5
Servera med pressad potatis och kokt grön sparris.