Du behöver
-
8–10 små snapsglas:
- ca 180 g lax av god kvalitet, t ex Salma eller Frøya
- 4 salladslökar
- 5 cm gurka
- rivet skal av ½ citron
- saft av ½ citron
- 3 msk finhackad dill
- 2 msk riven pepparrot
- 2 msk rapsolja
- ½ tsk salt
- svartpeppar Limekräm:
- 1 dl crème fraiche
- rivet skal av 1 lime
- ½ msk pressad limesaft
- 1 tsk flytande honung Garnera med:
- dill
- skivad lime
Gör så här
1
Skär laxen i små tärningar. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Tärna gurkan.
2
Blanda lax, salladslök, gurka, citronskal, citronsaft, dill, pepparrot, olja och kryddor.
3
Limekräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Tillsätt limeskal och limesaft. Smaka av med honung, salt och peppar.
4
Varva laxröran och limekrämen i små snapsglas.
5
Garnera med dill och limeskivor.