Laxtartar med limekräm

Festlig och färgglad förrätt där laxtartar varvas med limekräm i små snapsglas. Toppa med dill och tunt skivad lime.

Du behöver

    8–10 små snapsglas:
  • ca 180 g lax av god kvalitet, t ex Salma eller Frøya
  • 4 salladslökar
  • 5 cm gurka
  • rivet skal av ½ citron
  • saft av ½ citron
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • Limekräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • rivet skal av 1 lime
  • ½ msk pressad limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • Garnera med:
  • dill
  • skivad lime

Gör så här

1

Skär laxen i små tärningar. Skölj, ansa och strimla salladslöken. Tärna gurkan.

2

Blanda lax, salladslök, gurka, citronskal, citronsaft, dill, pepparrot, olja och kryddor.

3

Limekräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Tillsätt limeskal och limesaft. Smaka av med honung, salt och peppar.

4

Varva laxröran och limekrämen i små snapsglas.

5

Garnera med dill och limeskivor.

Scroll to Top