Korv Stroganoff med vita bönor

Korv Stroganoff är en riktig klassiker till vardags. Här har den fått en ny twist med hjälp av ajvar relish och bönor. Extra gott och mättande!

Du behöver

    4 portioner:
  • 500 g falukorv
  • 2 små gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ajvar relish
  • ½ dl vatten
  • 1 förpackning vita ­bönor á 400 g
  • 2 msk grovt hackad ­persilja
  • Garnering:
  • hackad persilja
  • Servera med:
  • kokt ris
  • grönsallad

Gör så här

1

Putsa korven och strimla den. Skala och strimla löken fint.

2

Hetta upp smöret i ett rymligt stekjärn och fräs lök och korv ett par minuter tills löken blir blank och smidig.

3

Vänd ner crème fraiche, tomatpuré och ajvar relish. Om det behövs späd med lite vatten.

4

Rör om och låt blandningen puttra samman i ca 5–6 minuter. Skölj bönorna, låt rinna av och vänd ner tillsammans med grovhackad persilja. Vänd om.

5

Vid servering grovhacka lite persilja och toppa stroganoffen med den. Servera med ris och en grönsallad.