Du behöver
-
4 portioner:
- 500 g falukorv
- 2 små gula lökar
- 2 msk smör
- 2 ½ dl crème fraiche
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk ajvar relish
- ½ dl vatten
- 1 förpackning vita bönor á 400 g
- 2 msk grovt hackad persilja Garnering:
- hackad persilja Servera med:
- kokt ris
- grönsallad
Gör så här
1
Putsa korven och strimla den. Skala och strimla löken fint.
2
Hetta upp smöret i ett rymligt stekjärn och fräs lök och korv ett par minuter tills löken blir blank och smidig.
3
Vänd ner crème fraiche, tomatpuré och ajvar relish. Om det behövs späd med lite vatten.
4
Rör om och låt blandningen puttra samman i ca 5–6 minuter. Skölj bönorna, låt rinna av och vänd ner tillsammans med grovhackad persilja. Vänd om.
5
Vid servering grovhacka lite persilja och toppa stroganoffen med den. Servera med ris och en grönsallad.