Du behöver
-
4 portioner:
- 700 g minutstrimlor av kycklingfilé
- olja till stekning
- 3 msk kycklingfond
- 3 msk kinesisk soja
- 2 msk lingonsylt
- 2 dl vatten
- 4 dl vispgrädde
- ljus redning
- salt och peppar Snabb pressgurka:
- 1 gurka
- ½ dl finhackad persilja
- 2 msk ättika 12 %
- 2 msk strösocker
- ¾ dl vatten
- salt och svartpeppar Servering:
- pressad potatis
- lingonsylt
- finhackad persilja
Gör så här
Pressgurka: Vispa ihop ättika, strösocker, vatten, salt och peppar tills sockret har löst upp sig. Hyvla gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel och finhacka persilja. Vänd ihop allt och låt stå och dra fram till servering.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kycklingen tills den har fått fin färg. Tillsätt sedan kycklingfond, soja, lingonsylt och vatten och låt sjuda i ca 10 minuter.
Tillsätt vispgrädde och svartpeppar, låt koka upp. Smaka av med salt men tänk på att både sojan och kycklingfonden är salta.
Red såsen med ljus redning efter smak och garnera gärna med färsk hackad persilja. Servera med pressad potatis, pressgurka och lingonsylt.