-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Beror min mors depression på sjukdomen SLE?
Jag vill fråga om sjukdomen SLE som man nyligen konstaterat hos min mor. Hennes ANA-blodprov visade ett värde på 100. Sedan tre år tillbaka har…
-
Kåldolmar
Kan man tänka sig något svenskare än kåldolmar? Ändå är denna kära husmanskost faktiskt en "invandrad" maträtt från Turkiet. Där använder man blad från vinrankan istället för kål och den vanligaste färsen är av lammkött. Men här får du lära dig, hur man lagar svenska dolmar. Servera dina hemlagade kåldolmar med lingonsylt och kokt potatis.
-
Snabba skink-kalopsen
Med färsk skinka i grytan kan du göra en jättegod kalops på bara 20 minuter.
-
Svamp- och löksoppa
En krämig soppa med blandad svamp och purjolök.
-
Jonas strömmingslåda
Laga Jonas prisvärda strömmingslåda och du får hela middagen färdig på samma gång i ugnen.
-
Fetaostgratinerade kotletter
Rätten går utmärkt att förbereda och bara sätta in i ugnen i sista minuten.
-
Hawaiikotlett
Namnet har rätten fått av ananasen, som vi får från den soliga ön i Söderhavet. Med lättlagade tillbehör blir den enklaste kotlett festmat!
-
Kasslerwok
Häromåret var det mycket "inne" att ge en wokpanna i julklapp. Nu har även jag skaffat en och wokar lite då och då. Men visst går det bar att laga rätten i en vanlig teflonpanna också.
-
Florentinsk kassler II
"Florentinska" rätter innehåller alltid spenat och själv tycker jag att den rökta kasslersmaken passar utmärkt med spenaten. En snabb och god varmrätt.
















