Alla artiklar

  • Beror min mors depression på sjukdomen SLE?

    Jag vill fråga om sjukdomen SLE som man nyligen konstaterat hos min mor. Hennes ANA-blodprov visade ett värde på 100. Sedan tre år tillbaka har…

  • Kåldolmar

    Kan man tänka sig något svenskare än kåldolmar? Ändå är denna kära husmanskost faktiskt en "invandrad" maträtt från Turkiet. Där använder man blad från vinrankan istället för kål och den vanligaste färsen är av lammkött. Men här får du lära dig, hur man lagar svenska dolmar. Servera dina hemlagade kåldolmar med lingonsylt och kokt potatis.

  • Snabba skink-kalopsen

    Med färsk skinka i grytan kan du göra en jättegod kalops på bara 20 minuter.

  • Svamp- och löksoppa

    En krämig soppa med blandad svamp och purjolök.

  • Jonas strömmingslåda

    Laga Jonas prisvärda strömmingslåda och du får hela middagen färdig på samma gång i ugnen.

  • Fetaostgratinerade kotletter

    Rätten går utmärkt att förbereda och bara sätta in i ugnen i sista minuten.

  • Hawaiikotlett

    Namnet har rätten fått av ananasen, som vi får från den soliga ön i Söderhavet. Med lättlagade tillbehör blir den enklaste kotlett festmat!

  • Kasslerwok

    Häromåret var det mycket "inne" att ge en wokpanna i julklapp. Nu har även jag skaffat en och wokar lite då och då. Men visst går det bar att laga rätten i en vanlig teflonpanna också.

  • Florentinsk kassler II

    "Florentinska" rätter innehåller alltid spenat och själv tycker jag att den rökta kasslersmaken passar utmärkt med spenaten. En snabb och god varmrätt.

Scroll to Top