-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Laxrulle (av Carina i Örebro)
En jättegod förrätt!
-
Babsans köttfärslimpa (av Barbro i Malung)
Kollade vad som fanns förutom köttfärs och ville ej göra som "vanligt" utan hittade på ett eget recept vilket blev jättegott!
-
Pickels
En mycket god lite gammaldags inläggning är pickels att äta till alla kötträtter och även till stekt fisk. Man kan använda grönsaker efter tycke och smak. Mjuka grönsaker delas i mindre bitar. Hårda grönsaker bör förvällas innan de läggs in.
-
Kryddstark röra med ris och korv
Du behöver 2 st kabanosskorv (eller annan kryddig korv) 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st grön chilifrukt 1 st grön paprika 1…
-
Mexikansk färsgratäng
Hela middagen i ugnen är praktisk mat.
-
Laxfjäril med rödbetstsatsiki
Rödbetstsatsiki kan du göra i god tid och bara steka laxen precis innan den ska avnjutas.
-
Välfyllda squash
Det går bra att byta squashen mot aubergin.
-
Thailändsk hönssoppa (Tom Kar Gai)
Det är en spännande och het soppa i dubbel bemärkelse. Det passar bra nu när höstmörkret börjar smyga sig på oss.
-
Crêpes Martinique
Det passar bra med en lite mättande dessert efter en middagssoppa.















