-
Varför är olivolja så nyttigt? Experten svarar
Läsaren Susanne undrar varför olivolja sägs vara så hälsosamt, trots sin höga fetthalt. Hälsokostexperten Lotta Friberg förklarar.
-
Vinn boken “Den femte dagen”
Svara på en enkel fråga och vinn en spännande bok av Åsa Hellberg.
-
Vem är den mystiska profilen? Nr 4/2025
Har du listat ut vem vår mystiska profil är?
-
Flaggspelet 18
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Kompisarna insåg att de var bröder – efter mer än 50 år
Ända sedan tonåren var Sven-Olof och Sven-Erik kompisar med liknande karriärer och samma intressen. Så en dag fick Sven-Olof veta att han inte var helbror med Karl-Erik som han alltid trott – och att han hade en okänd halvbror …
-
Helen: Olyckan väckte traumatiska minnen hos min man
En bilolycka var nära att sätta punkt för Bengts och mitt långa äktenskap. Han överlevde men han var förändrad. Efter ett halvår började vi förstå vad som hänt.
-
Somna snabbt med hjälp av 7 smarta tips
Militärmetoden, muskelavslappning och att rulla med ögonen. Knepen för att somna snabbare är många och ibland fantasifulla. Men fungerar de? Ja, faktiskt – men kanske inte av de skäl som du kanske tror.
-
Klasskamraterna fann varandra efter 53 år – mitt i sorgen
Birgitta miste sin man i en fruktansvärd brand. Sorgen och ensamheten var tung att bära. Men en kväll plingade det till i telefonen. Det var ett sms från hennes gamla klasskompis Tomas som hon var lite kär i när de gick på gymnasiet. Han hade nyligen förlorat sin hustru.
-
Vinn boken ”Queen Green”
Svara på en enkel fråga och vinn boken ”Queen Green” av Matilda Klarqvist, Sveriges Mästerkock 2025.
-
Laxcarpaccio med färsk sparris och limesås
Lax smakar underbart gott till den fina vår- och försommarprimören sparris. Såsen är som en dröm. Det ingår creme fraiche, matlagningsyoghurt, lime, honung och korianderfrön i dem.
-
Torsk med smak av Asien
Prova den här goda torsken med doft och smak av ingefära, lime, soja och vitlök.
-
Idas gratäng med spätta
Marinera fisken i en god röra och du får en riktig bjudgratäng.
-
Lättlagad festfisk
Du behöver 500 g spättafiléer 2 st morötter 1 st purjolök 1 dl vispgrädde 2 dl gräddfil 1 msk vetemjöl salt och peppar 2 st…
-
Äpplesill
Syrliga äpplen sätter fin smak på vår svenska sill.
-
Pannkaka som wraps och rulle
Wrap är som en stor "ätbar tallrik" av tortillabröd, tunnbröd eller, som i det här fallet, tunn pannkaka. Brödet viks ihop till ett paket, som brukar ätas med händerna, men använder man pannkakor bör man nog ha kniv och gaffel. Det går förstås också bra att rulla ihop pannkakan med fyllning – det blir ju precis lika gott!
-
Svampfyllda spättfiléer
Fisken ska lättrimmas innan den steks i ugnen. Lite ovanligt men mycket gott. Själv brukar jag använda hemplockad skogssvamp till fyllningen, men det går bra med champinjoner.
-
Räkor med Hetta! (av Ulrika i Klippan)
Du behöver 360 g skalade räkor 1 l vitkål finstrimlad 1 st purjolök i ringar 2 tsk olja 1 dl hönsbuljong 2 msk tomatpuré 1…
-
Champinjonfisk I
Lika enkel som god. Servera gärna med potatismos och en fräsch sallad.