Alla artiklar

  • Laxcarpaccio med färsk sparris och limesås

    Lax smakar underbart gott till den fina vår- och försommarprimören sparris. Såsen är som en dröm. Det ingår creme fraiche, matlagningsyoghurt, lime, honung och korianderfrön i dem.

  • Torsk med smak av Asien

    Prova den här goda torsken med doft och smak av ingefära, lime, soja och vitlök.

  • Idas gratäng med spätta

    Marinera fisken i en god röra och du får en riktig bjudgratäng.

  • Lättlagad festfisk

    Du behöver 500 g spättafiléer 2 st morötter 1 st purjolök 1 dl vispgrädde 2 dl gräddfil 1 msk vetemjöl salt och peppar 2 st…

  • Äpplesill

    Syrliga äpplen sätter fin smak på vår svenska sill.

  • Pannkaka som wraps och rulle

    Wrap är som en stor "ätbar tallrik" av tortillabröd, tunnbröd eller, som i det här fallet, tunn pannkaka. Brödet viks ihop till ett paket, som brukar ätas med händerna, men använder man pannkakor bör man nog ha kniv och gaffel. Det går förstås också bra att rulla ihop pannkakan med fyllning – det blir ju precis lika gott!

  • Svampfyllda spättfiléer

    Fisken ska lättrimmas innan den steks i ugnen. Lite ovanligt men mycket gott. Själv brukar jag använda hemplockad skogssvamp till fyllningen, men det går bra med champinjoner.

  • Räkor med Hetta! (av Ulrika i Klippan)

    Du behöver 360 g skalade räkor 1 l vitkål finstrimlad 1 st purjolök i ringar 2 tsk olja 1 dl hönsbuljong 2 msk tomatpuré 1…

  • Champinjonfisk I

    Lika enkel som god. Servera gärna med potatismos och en fräsch sallad.

Scroll to Top