-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Kantarellrulle
Nu "vittjar" vi våra kantarellställen och ve den, som har varit där och plockat! Rullen att fylla med härlig nyplockad svamp (eller köpt på burk) är nästan som en sufflé, pösig och läcke
-
Greek Wrap
Denna wrap är ett exempel på cross kitchen. En mexikansk tortilla med grekisk fyllning. Enkel och okomplicerad finger food (snabbmat).
-
Svartrötter med Hollandaise
Fattigmans sparris, kallas ibland svartroten med sitt vita, saftiga och välsmakande kött under det svarta skalet. Här bjuder vi rötterna nykokta, serverade med krämig hollandaise.
-
Sellerisallad med saffranssås
En krämig sallad med mild fin smak. Genom att förvälla sellerin blir den mjäll och mild. Bjud den tillsammans med en saftig påskskinka. Se receptet Örtgriljerad påskskinka
-
Fänkålsgratäng
Bjud kokt pasta eller ris till den här goda gratängen.
-
Selleribiff på wienervis
Rotselleri är gott i mer än soppor. Prova att servera rotfrukten panerad och stekt i skivor. Vegetarisk wienerschnitzel skulle man kunna kalla den här rätten.
-
A la vego (av Susanne i Åkersberga)
Du behöver 1 st purjolök 3 st morötter 0.5 st salladshuvud dill persilja rotfrukter valfria 2 st ägg Det här behövs för ca 2 port:…
-
Höstens squashlåda
Du behöver 600 g squash 1 tsk örtsalt 3.5 st ägg 2 msk matlagningsmjöl (Ideal) 1 dl riven ost 1 st vitlök pressad klyfta 1…
-
Morotssoppa med mandlar (av Janina i Dublin)
Du behöver 1 st gul lök mandel 4 st morötter 1 st potatis salt peppar ev. färsk malen vatten persilja ev. Det här behövs för…















