-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Dianas pastagratäng (av Diana i Falun)
Du behöver 1 pkt pasta (naturell) 2 st paprikor (gul och röd) 2 pkt bacon i skivor 4.5 dl crème fraîche 1 st tomatpuré klick…
-
Kycklingfiléer med nötnudlar
Här gör vi snabblagad festmat av kycklingfiléer.
-
Pastawok
Under tiden du kokar pastan wokar du övriga ingredienser! Då blir det en snabblagad middag! Bilden visar två goda rätter på temat kyckling och pasta: Pastapaj med kyckling längst bak och Pastawok framför.
-
Chili a la zeb (av Sebbe i solna)
Du behöver 1 dl chilisås (typ ketchup med chili istället för tomater) köttfärs ca 450 g 4.5 st piri piri 2 st gula lökar 3…
-
Farmarlimpa
Baka stora bröd som Farmarlimpan, till vänster, eller Havreflätan, till höger. Föredrar du bullar så föreslår vi att du bakar Mellanfranska, härliga, lite grövre frukostbullar med havrekli i degen. Farmarlimpa är ett riktigt sunt bröd där vi mjukgör kruskakli genom att hälla varmt vatten över och låta den svalna.
-
Apelsinrulle
hallonmuffins och apelsinrulle.
-
Mandelkaka med aprikoser
En ljuvlig kaka att avsluta en middag med.
-
Ostfrallor
Du omvandlar lätt degen från vitt formbröd (se detta recept) till ostfrallor. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.
-
Citronkaka i långpannan
Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. (Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Vallmokaka med apelsin och Kryddig zucchinikaka.)















