-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Kryddmarinerad kassler med citronpesto
Marinera kasslern och ge den ny smak. Bjud varm Dansk potatissallad till samt härlig grön citronpesto.
-
Fläskfilé saltimbocca
Modern, lättlagad variant av den italienska klassikern saltimbocca. Billigare också, vi använder fläskfilé i stället för kalvkött. Perfekt som bjudmiddag, rätten går utmärkt att förbereda.
-
Söndagsgryta (av Jenny i Jörn)
Du behöver 9 st fläskfilé hg 2 st kabanosskorv 1 st lök hackad gul 1 st oliver burk svarta 1 st röd paprika 1 dl…
-
Pastagryta (av Pamela i Hillared)
Du behöver 1 st paprika gul 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st purjolök 400 g skinka gr ändbitar av rökt 1.5…
-
Kerstins lördagslåda (av Kerstin i Mjölby)
Du behöver 6 dl ris asiatiskt 9 dl vatten 8 st kassler hg 2 st champinjoner brk 1 pkt bearnaisesås 3 påsar 3 dl riven…
-
Het vilda västerngryta
Att ställa en het gryta på bordet blir alltid uppskattat i vinterkylan.
-
Pasta med skinksås (av Josefine i Norrköping)
Du behöver 5 dl crème fraîche 2.5 st skinka hg rökt oregano salt ev. Det här behövs för ca 4 port: Gör så här 1…
-
Purjolökslåda (av Ingela i Bryssel)
Du behöver purjolök ca 10 cm 1 st bacon ptk potatis grädde salt peppar Det här behövs för ca 4 port: Gör så här 1…
-
Köksmästarens fläskfilé
En snabb och lättgjord festmiddag med fläskfilé.












