-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Iva-sköterskan Eveline röt till i Sommar i P1
“Fan ta er”, sa sjuksköterskan Eveline Jacobson till de som inte följer coronarestriktionerna. Det gjorde hennes sommarprat i radio till ett av de mest uppskattade. Samtidigt blev hon en hjälte för all annan vårdpersonal.
-
Naturjournalen – månadens bästa läsarbilder
Vintern närmar sig med stormsteg och för våra djur stundar tuffare tider. Det är som om hela naturen väntar och förbereder sig. Månadens finaste läsarbilder speglar den övergångstid vi befinner oss i. Håll till godo!
-
Gratinerad löksoppa med surdegsbröd
Löksoppan är både matig och mättande. Välj en god, lagrad och smältbar ost för bästa resultat.
-
Tips från bondepraktikan: Lite åderlåtning någon?
Följer du den gamla bondepraktikan? Den gamla vädervisdomarna är inte alltid helt lätta att förstå sig på, och visst kan det bli lite underhållande ibland.
-
Insekter och blommor som luras!
Det är lätt att bli lurad i naturen. En del djur, särskilt insekter, är inte vad de ser ut att vara. Inte ens alla blommor kan man lita på.
-
Wallenbergare med potatispuré och lingon
Klassiska wallenbergare smakar underbart! De saftiga biffarna serveras med rårörda lingon, gröna ärter och potatispuré.
-
Gamla ting: Fin 1800-talsmortel från Sundsvall
Manuela från Boden skickade in en bild på sin fina mortel i metall, och var nyfiken på vad experterna kunde berätta om den!
-
Kladdkaka med mörk choklad
En extra lyxig kladdkaka med mörk choklad och färska bär på toppen. Det här är kladdkakan för dig som älskar choklad.
-
Per Penna: Besvikelsens soppa
Bitten minns med fasa när hon hade blivit lovad en god middag av sin moster. Men den här typen av soppa är det inte så många barn som uppskattar.

















