-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
De gör vävningen modern igen
Lurviga ryamattor, våfflade kökshanddukar och små grytlappar att ställa tekannan på. Omodernt? Nej då, vävningen har fått ett uppsving nu när allt fler vill hitta en mer hållbar livsstil och jobba med händerna.
-
Sashimi med mangosallad
Sashimi är rå fisk som serveras med soja, wasabi eller syltad ingefära. När laxen har frusits ner till -18 grader i minst 3 dagar kan den ätas rå.
-
Gabriella skrev en bok om pandemin – innan den inträffade
Aldrig trodde Gabriella Ullberg Westin att hennes deckare Ett enda andetag skulle bli så skrämmande nära den verklighet vi nu lever i. Men för att kunna skriva boken var hon först tvungen att ta itu med sin egen bacillskräck.
-
Karin gjorde skogen till sin arbetsplats
Karin Wells ställde om sitt liv för att ägna sig åt sitt stora intresse.
-
Grillade endiver med ädelost
Du behöver 75 g hasselnötter endiver Olivolja att pensla 150 g ädelost flingsalt Lantbröd med bönröra skivat lantbröd olivolja att pensla på brödet Bönröra finhackad…
-
Här finns fynd för tusentals samlare!
Bland gamla leksaker, antikt porslin, vykort och möbler möts samlare och antikhandlare, lokal-befolkning och långväga besökare, loppisrävar och flanörer. Följ med på den anrika antik- och samlarmarknaden i Degeberga!
-
Lär dig att förundras – det gör dig friskare och mindre stressad
Att njuta av en vacker blomma eller en skimrande solnedgång är inte bara en härlig känsla – det gör oss även friskare, smartare och mindre stressade.
-
Jordgubbstrifle med mandelfras
Gott i glas! Jordgubbstrifle med mandelfras.
-
Margaretas balkong är en blomstrande oas!
Margareta har med små medel förvandlat sin balkong till en ombonad oas för både aktivt umgänge och stunder av vila. Omgiven av blommor och vackra textilier är det lätt att förstå att hon gärna vill tillbringa alla dygnets timmar på balkongen!

















