-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Carolas traktor har rullat sedan 1952
För tio år sedan la Carola Norman i Brännäs utanför Ljusdal vantarna på sin drömtraktor, en BM 36 i originalskick från år 1952. Den gamla skönheten är grön med orange fälgar och motorblock i samma färg.
-
Biodling – en hobby som bär frukt!
Vi ska vara rädda om våra bin som sköter viktigt pollinering. Allt fler är också nyfikna på biodling. För den som sätter ett par bikupor i trädgården finns många fördelar: frukt- och bärskörden blir större, växterna prunkar och du gör dessutom en insats för miljön. Har du ingen möjlighet att ha egen biodling kan du istället satsa på växter som de tycker om.
-
Blåbärspaj med choklad och havreströssel
Blåbär, choklad och havre utgör den lyckade smaktrion i vår läckra paj. Servera blåbärspajen med vispad grädde eller vaniljglass.
-
Bärbakelse
Du behöver ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vatten 1 msk rörsocker strö Fyllning/Topping 50 g rumsvarmt smör 1…
-
Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad
Du behöver 600 g oxfilé 1 msk flingsalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 4 msk olivolja 4 msk crèma di balsamico knipplök Parmesan färsk timjan Potatissallad…
-
Fransk böngryta
Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraiche. Toppad med tomater och knapriga krutonger blir det tillsammans en helt underbar fransk böngryta.
-
Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries
Till middag, eller en perfekt rätt att ha förberedd till festen. Mango chutney och chili ger god smak till fläskytterfilén.
-
Här checkar stamgästerna aldrig ut
Vadmalsgrå tomtegestalter, kusliga gravväktare, en ansiktslös kvinna – många är de som vittnat om möten med övernaturliga väsen på det småländska Alvaret. Övernattar du på Drottning Victorias vilohem alldeles intill är det en sak du bör veta: somliga rum är alltid upptagna …
-
Fångarna på fortet tillbaka – här är alla deltagare 2019!
Klassiska Fångarna på fortet är tillbaka hösten 2019. I år utlovas både nya celler och gåtställare. – Jag tycker att årets säsong är den bästa vi har spelat in någonsin, säger Agneta Sjödin, som likt tidigare år leder programmet tillsammans med Gunde Svan.

















