-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Vaniljkola med havssalt
Kola är för många ett måste på julens gottebord! Här höjer vi smaken på klassisk kola med hjälp av vanilj och havssalt. Strö gärna lite extra salt över kolorna vid servering.
-
Chatt med Benny Rosenqvist 20 december 2018
Benny Julen är ju värmens och ljusets tid, där det gäller att ta hand om varandra. Att inte exkludera, utan inkludera människor. Så, att inte…
-
Nicolas bjöd alla pensionärerna på lunch
En måndag bestämde sig Nicolas Namroud i Svenljunga för att bjuda ortens alla pensionärer på lunch och redan klockan tio på morgonen ringlade sig kön lång utanför hans pizzeria.
-
Äntligen lever Gunhild sitt livs stora dröm!
Här hemma i Sverige faller julsnö och snart korkas det upp nyårschampagne. Men borta i Kalifornien i USA lever musikern Gunhild Carling och hennes familj den amerikanska drömmen under vajande palmer och en intensivt blå himmel, långt från kyla och vinterslask. – Nu har mitt nya liv börjat, säger Gunhild som haft ett mycket hektiskt år.
-
Saffransknäck
Saffran ger extra god smak till knäcken. Det här är ett julgodis som är svårt att motstå. Använd gärna en digital hushållstermometer när du kokar knäcken.
-
“Du får välja mellan oss eller spriten”
Utåt sett är Inger Lise den lyckade kvinnan som fixar det mesta. Hemma klarar hon inte att vara där för sina tre barn. Det är något helt annat som får hennes uppmärksamhet. Alkoholen var nära att splittra en hel familj men det här är i stället en berättelse om kärlek och försoning.
-
Snabbt julpyssel blir fint i granen!
Det är mysigt att samlas till en pysselstund inför julen. Ta fram garn, vackert papper och filt. Snögubben gör hela granen lite gladare och den tovade tomten blir en riktig favorit.
-
Fransk nougat – en liten utmaning!
Det är viktigt att vara noga med temperaturen för att lyckas. Några grader för varmt och de blir lite väl hårda.
-
Fransk nougat
En riktig klassiker på julens gottebord! Mjukseg nougat med mandel och pistage. Fyll en fin burk med konfekten och ge bort som present!

















