-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god med fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Inkokt lax med dillmajonnäs
Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!
-
Äntligen förstår jag upphovet till min ilska
Som barn var Alex Schulman livrädd för sin kände morfar Sven Stolpe. Inte förrän han för några år sedan började utforska sin egen inneboende vrede uppdagades upphovet till morfaderns livslånga raseri – en passionerad kärlekshistoria mellan hustrun Karin och Svens författarkollega Olof Lagercrantz.
-
Frukt- och mandelbollar
Ett lite nyttigare julgodis. Rulla bollarna i vit choklad och kokos eller pistaschnötter. Du kan också behålla dem helt naturella.
-
Tack vare kollegorna överlevde Sari!
Två dagar före semestern stannade plötsligt förskolläraren Saris hjärta. Hennes hjärta stod stilla i 13 minuter, men tack vare kollegornas snabba insats med hjärt-lungräddning över-levde hon. Nu kämpar hon för att slippa sin hjärntrötthet och att kunna jobba heltid igen.
-
Ljuvlig citronfudge till julen!
Använd gärna stora marshmallows till detta recept och ta hellre lite mer än för lite. Citronernas fräscha syrlighet skapar en fin kontrast till allt det söta på julens gottebord.
-
Citronfudge med vit choklad
Den goda citronfudgen görs på bland annat marshmallows och vit choklad. Använd gärna stora marshmallows och ta hellre lite mer än för lite
-
Carola älskar julen – även grisfötterna!
I 35 år har Carola turnerat runt med olika konserter, men nu bjuder hon istället publiken till sitt nya hem vid Steninge Slottsby i Sigtuna. En dröm som äntligen gått i uppfyllelse! Möt Carola i ett samtal om kärlek, tro och om hennes nya stora livsprojekt!
-
Virka julens gladaste gris!
Visst blir man glad av den söta grytlappen i form av en rund gris! Du virkar den i dubbelt lager så att den skyddar mot värmen. Julens favorit i köket.
-
Gravad röding i gott sällskap
Att grava rödingfilé tar kortare tid jämfört med lax. Något som kan vara praktiskt så här i jultid när mycket mat ska lagas och även “trängas” i kylskåpet.

















