-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Vad ingår egentligen i bodelningen?
Jag och min hustru ska skiljas och nu undrar jag om den bil och båt jag har köpt i mitt namn och betalt ska ingå…
-
Rundresa i Nordkalotten!
Midnattssol, fjäll, fjordar och fantastiska vyer. Från Nordkapsklippan som reser sig över Norra Ishavet är utsikten så vacker att du aldrig kommer glömma den. Tromsö, Alta och Enontekiö står också på programmet.
-
Testa klassisk Jansson med en twist!
Jag törs nästan lova att det här blir en ny julfavorit för många, en hederlig Janssons frestelse som helt enkelt blir extra god med kaviar, purjolök och dill.
-
Julens lysande stjärna finns för alla smaker
Julstjärnan är en av julens stora favoriter. Många älskar den röda färgen, så varm och stämningsfull. Men det finns verkligen något för alla – från gnistrande vita varianter till varmt kanelfärgade sorter.
-
Hemmets journals goda Juljansson
Du behöver större purjolökar smör ca 1 kg potatis av mjölig sort ask ansjovisfiléer 2 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1.5…
-
Gott vegetariskt tillbehör till julbordet
Rom, crème fraiche och rödlök, fast på vegovis, passar utmärkt på julbordet. För dig som inte vill ha vego fungerar vanlig löjrom eller stenbitsrom också jättebra. Det finns också vegansk caviar att få tag på i välsorterade butiker.
-
Festernas fest vill man inte missa!
När Christina Jarl serverade på en bankett i Stockholms stadshus gjorde hon det så bra att hon blev inbjuden att servera på självaste Nobelfesten! I år är hon med för trettonde gången. – På Nobelfesten vill man ju vara med. Det är verkligen festernas fest, säger Christina.
-
Rostad rotsellericarpaccio med tångkaviar
Du behöver 1 kg rotselleri 2 msk kallpressad rapsolja flingsalt och nymald svartpeppar 2 dl crème fraîche 100 g svart tångkaviar ca 2 dl hackad…
-
Härlig paj med brysselkål och päron
Under vintern känns det helt rätt att frossa i alla kålsorter, även i pajbaket.
















