Alla artiklar

  • Parfymflaskor är Christinas passion!

    Få svenskar vet mer om parfym än konsthistorikern och kosmetologen Christina Lindvall-Nordin. I många år har hon samlat på parfymflaskor och hennes intresse har utmynnat i både en bok och en utställning. En av rariteterna i samlingen är en 4 000 år gammal parfymflaska från Egypten.

  • Eriks upptäckt räddade tusenårig runsten

    Hade det inte varit för en förbipasserande cyklist hade en tusenårig runsten i Eskilstuna förvandlats till krossat fyllnadsmaterial.

  • Stora Juljournalen – ett måste för julälskaren!

    Nu finns Stora Juljournalen ute i din butik, fylld med tips på förberedelser, pynt och mat för en riktigt, riktigt god jul.

  • Kärleken slog till på allvar på singelträffen!

    Både Aina och Krister var en aning tilltufsade efter flera spruckna relationer och hade gett upp hoppet om att hitta en livskamrat. Inte ens när de anmälde sig till singelträffen i Umeå hade de några förhoppningar. Med facit i hand visade det sig att de hade gruvligt fel…

  • Kunglig hund på vift!

    En vilsen borderterrier togs nyligen om hand av polisen i Stockholm. Det visade sig snart att hunden inte var vilken byracka som helst utan tillhörde självaste prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

  • Alla tiders täcken – så har vi sovit under 1900-talet

    Från mörkt till ljust och lätt till tungt. Hur och var vi har sovit ger en intressant inblick i hushållets utveckling under 1900-talet. En sak är dock säker; det har alltid varit bäddat för förändring.

  • Meghan och Harry väntar barn!

    Den brittiske prinsen Harry och hans fru Meghan meddelar att de väntar barn. Kungafamiljen väntas utökas med en ny medlem till våren.

  • Gör en ljuvligt gyllene hjortondessert!

    Bedårande rånkorgar med hjortrongrädde – som på mormors tid! Lite pyssliga att göra men väl värt insatsen. Perfekt avslutning till höstens helgmiddgar.

  • Rånkorgar med hjortrongrädde

    Du behöver 50 g smör äggvita 0.75 dl florsocker 0.75 dl vetemjöl Fyllning 2 dl vispgrädde 1 msk florsocker 1 dl hjortronsylt Garnera med citronmeliss…

Scroll to Top