-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Studie: Därför kan det vara bra med ett stökigt hem
Sluta skämmas över röran, faktum är att den gör dig mer kreativ!
-
Nya bilder: Prinsessan Leonore firar sin treårsdag på slottet
“Du får oss att le varje dag”, skriver prinsessan Madeleine i ett grattisinlägg till sin dotter på Facebook.
-
Fröbullar bake off
Hemmagjorda bake off-bröd känns alltid lyxigt att plocka fram ur frysen. Portionsbullarna passar lika bra till frukost som till en värmande soppa.
-
Kalljäst frukt- och nötbröd i korg
Torkad frukt och nötter är populärt att ha i matbrödsbaket. De är ingredienser som gör att brödet passar väldigt bra tillsammans med en god och vällagrad ost. Att jäsa brödet i korg ger ett vackert mönster. Det spelar ingen roll om korgen är rund eller oval, men den måste vara tät.
-
Kumminkryddat fröknäcke
Fröknäcke är väldigt populärt, men det är dyrt att köpa. Att göra sitt eget är enkelt. Majsmjölet är mjöl som görs av mald majs, och ska inte förväxlas med majsstärkelse.
-
Messmörsbröd med blåbär och mandel
Lättbakat filmjölksbröd med mandel och torkade blåbär, och med spännande och mild smak av messmör.
-
Glutenfria mandelplättar
Söta plättar med smak av med banan och kanel som passar lika bra som mellanmål som på brunchen.
-
Havrepannkakor med hjortronmylta
Pannkakor med sylt och grädde får en verkligen att känna sig som barn på nytt. För den som vill är det gott att pudra lite nystötta kardemummakärnor eller kanel på grädden.
-
Kumminkryddade rårakor med grönkål
Vinterns favoritgrönsak, grönkålen, passar utmärkt i rårakor och är jättegott tillsammans med stekt fläsk och lingon.

















