Alla artiklar

  • Yakiniku med ris

    Du behöver 300 g entrecôte eller ryggbiff 10 cm purjolök Marinad: 0.75 dl japansk sushisoja 0.25 dl torr sherry 1 st vitlöksklyfta 1 msk honung…

  • Svamp- och purjolöksomelett

    Du behöver 100 g champinjoner 0.5 st purjolök 4 st ägg 2 msk vatten 2 krm salt 0.5 krm svartpeppar 2 msk matfett Servera med:…

  • Krämig fisksoppa med saffran

    Du behöver 300 g frysta fisktärningar eller färsk fiskfilé 0.5 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 0.25 g saffran 2 msk tomatpuré 1 msk matfett 5…

  • Renskavsgryta

    Du behöver 140 g kantareller 1 st schalottenlök 2 msk matfett 240 g renskav eller älgskav salt och peppar 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk soja…

  • Krabbfyllda pannkakor

    Pannkakorna kan gräddas dagen eller kvällen innan och förvaras i kylen med en bit smörpapper mellan varje pannkaka.

  • Äppelpaj med kanel och mandel

    Du behöver Pajdeg: 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 125 g smör Fyllning: 5 st äpplen 3 st ägg…

  • Äppelpaj med citron

    Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 125 g smör 1 st ägg Fyllning: 100 g smör 1.5 dl strösocker 4 st ägg…

  • Smulpaj med nötter

    Du behöver 6 st äpplen 150 g björnbär 0.5 dl strösocker 1 msk kanel Smuldeg: 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl havregryn 1 dl strösocker 150…

  • Äppelpaj med vit choklad

    Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g valnötter 150 g smör 0.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 5 st äpplen 100 g vit…

Scroll to Top