-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Vandra i Atlasbergen och möt berberfolket
Grip ett unikt tillfälle att uppleva storslagen miljö och natur i marockanska Atlasbergen! Vi bor i ekobyn Ait Chribou, lär oss om traditionell mat och kultur och får fina möten med ursprungsbefolkningen, berberna.
-
Niklas Ekstedts kämpiga skolgång har satt spår: ”Jag måste visa att jag kan”
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framstående kockar. Genom sitt yrke hittade Niklas tidigt en plats där han får utlopp för den energi och rastlöshet som ofta ställde till det för honom i skolan.
-
Panerad torsk med chilimajonnäs
Ge den panerade torskryggen ett smakfullt sällskap av chilimajonnäs och picklad gurka. Enkelt och gott!
-
Höloftet blev festvåning med loppisfynd: ”Skiten” i ladan fixar stämningen
Tvåbarnsmamman Åsa har två stora passioner: amerikanska 60-talsbilar och att åka land och rike runt och fynda på loppisar. På sin gård har hon inrett en stor lada till festvåning med sina fynd.
-
Marja efterlyste trubadur och fann Ingemar – nu har de 150 spelningar om året
Egentligen var Marja på jakt efter en kökssoffa, men hon lade på skoj till att hon även sökte en trubadur. Den efterlysningen nappade den gamle dansbandsmusikern Ingemar på. Nu gör duon succé på äldreboenden i Dalarna.
-
Följ med till Jokkmokks marknad – och upplev den samiska kulturen
Under ett par intensiva dagar besöker vi legendariska Jokkmokks marknad och får uppleva något av det bästa den samiska kulturen har att erbjuda. Vi hinner också med besök i Gammelstads kyrkstad och på vildmarkscentret Cape Wild!
-
Lena: Min mans drickande förstör vårt äktenskap
Min makes alkoholproblem har under åren lett till många svek. Jag vet att det bara är en tidsfråga innan han går över gränsen igen. Vad ska jag göra?
-
Lättlagad korvgryta med svartkål
Lättlagad och bra vardagsmat! Kryddig korvgryta med svartkål och tärnat fläsk. Även potatisen får koka med direkt i grytan – smidigt!
-
Korv- och pastagratäng med sambal oelek
Snabblagad och supergod gratäng med pasta, korv och krämig sås med lätt chilisting. Toppa med basilika och parmesan.

















