-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Allt du behöver till kräftskivans buffébord – 10 festliga recept
Kräftorna har du redan koll på, men vad mer ska pryda buffébordet? Här får du tio recept som tar din kräftskiva till nya höjder.
-
Cheesecake med vit choklad och bär
Cheesecake med vit choklad, lime och massor av bär blir en perfekt avslutning på middagen. Desserten ligger färdig i frysen. Ta ut och toppa med nyskördade bär!
-
Citronkyckling med rostad potatis
En matig rätt till buffébordet! Kycklingen får god smak av citron och oregano och serveras med rostad potatis och körsbärstomater.
-
Kräftröra med dill, rödlök och äpple
Med kräftstjärtar på burk kan du enkelt göra en riktigt god röra. Blanda med äpple, rödlök, crème fraiche och majonnäs. Servera på rostat bröd.
-
Limeaioli till kräftor
Limeaioli passar utmärkt till kräftkött, dessutom är såsen lätt som en plätt att svänga ihop. Du gör den på en handfull ingredienser.
-
Kräftbröd med dill och ost
Förgyll kräftskivan med våra bedårande små bröd i form av kräftor. Bröden får god smak av dill och lagrad ost.
-
Kronärtskocksdipp med citron och basilika
Kronärtskocksdippan får god smak av citron och basilika och passar bra till bröd, kex och grönsaksstavar. Du kan också servera den till kyckling eller på kräftskivan.
-
Vegetarisk sill av portabellosvamp
Bästa vegosillen gör du enkelt på picklad svamp och lök. Här har vi använt portabellosvamp och smaksatt med chili och dill.
-
Ätstörningen tog nästan Elsas liv – idag är hon läkare: ”Vill hjälpa andra”
När anorexin jagat in Elsa i ett hörn såg hon ingen annan utväg än att ta sitt liv. Hennes mamma räddade henne och händelsen kom att bli en vändpunkt.

















