-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Pernilla Månsson Colt: ”Jag känner mig så ”ofemtio” på nåt vis”
Pernilla Månsson Colt är en av Sveriges mest populära programledare. Trots att hon har svårt att ta det lugnt har hon blivit bättre på att lyssna till varningsklockorna och säga stopp innan det är för sent.
-
Därför bör du rengöra kaffebryggaren oftare än du tror – testa effektiva husmorsknepet
Smakar kaffet inte som vanligt? Det kan bero på att bakterier, mögel och svamp börjat gro. Så här enkelt rengör du kaffebryggaren med ättika.
-
Drottning Silvia 80 år: “Hon räddade den svenska monarkin”
Hon kom som en stormvind, med glittrande ögon och ungdomlig charm, och blev räddningen för den svenska monarkin. Dagen före julafton fyller drottning Silvia 80 år. Den enda present hon önskar är mer stöd för sina hjärtefrågor.
-
19-åriga Josefin tar hand om sin demenssjuka pappa: “Han är min allra bästa vän”
En dag, inom en inte alltför avlägsen framtid, kommer Ola Skaring inte längre känna igen sin dotter Josefin. Till dess tar Josefin hand om sin dementa pappa och tillsammans gör de allt för att fylla livet med glädje och minnen.
-
Eivor: Tack vare grannarna slapp jag fira jul ensam
Nyinflyttad efter en skilsmässa och utflugna barn. En jul i ensamhetens tecken och långledig. Hur skulle jag få tiden att gå? Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att ett paket mjölk skulle kunna ändra på mina tankar.
-
Gudrun: Kan jag låta mina föräldrar sitta ensamma i jul?
Jag mår dåligt av tanken på att någon i familjen kan komma att sitta ensam på julafton, men i framtiden tror jag att det kan bli så. Det är ett stort dilemma för mig och jag får dåligt samvete. Vad ska jag göra?
-
Fruktsallad med saffranskräm
Syrlig fruktsallad toppad med len saffranskräm med vit choklad. Det går fint att göra desserten dagen före servering. Förvara den i kylen.
-
Klassiska julköttbullar
Klassiska julköttbullar blir extra goda med lite grädde i smeten. Vill du lyxa till det ytterligare kan du karamellisera löken. Fräs den i smör tills den mjuknar och rör om då och då. Tillsätt ½ tsk socker, rör om och fräs i ytterligare 5 minuter.
-
Janssons frestelse
Janssons frestelse är en riktig klassiker på julbordet. Här delar vår receptkreatör Kerstin med sig av sitt bästa recept. Godast blir den om får ordentligt med tid i ugnen.