-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
7 enkla smårätter till adventsmyset – alla recept du behöver
Advent och december står för dörren och nu längtar vi efter glöggmys med nära och kära. Vi bjuder på läcker plockmat, kryddig citrus- och ingefärsdoftande glögg samt pepparkakspaj med krämig kola.
-
Julfocaccia med rosmarin och tomat
Visst kan man servera focaccia även till jul. Låt alla gäster bryta sin egen rosmarindoftande bulle ur julfocaccian!
-
Saffranspannacotta med apelsin
Saffranspannacottan serveras i vackra glas och tål att göras en dag i förväg. Smidigt och enkelt! Toppa pannacottan med frisk apelsin och granatäppelkärnor.
-
Kryddig apelsin- och äppelglögg
En alkoholfri glögg gjord på äppelmust och värmande kryddor. Med apelsin och ingefära blir det friskt och gott. Servera när det vankas adventsmingel!
-
Mamma har blivit arg och aggressiv – nu klarar jag inte av henne längre
Relationen till min mamma har aldrig varit särskilt bra men när jag blev ensam med två barn kom vi varandra nära. Tyvärr förändras hennes personlighet när hon drabbades av en blodpropp och hon blev arg och aggressiv. Nu har jag brutit kontakten men det ger mig dåligt samvete.
-
Mjuk pepparkaka med färskostglasyr
Saftig och mjuk pepparkaka med krämig färskostglasyr på toppen. Dekorera kakan med lingon. Det blir en riktig lyxfika!
-
Birgit, 80, springer en mil om dagen: ”Jag är nästan aldrig sjuk”
I ur som skur. I kyla som hetta. Varje dag de senaste 35 åren har Birgit, 80, gett sig ut på sin dagliga motionsrunda. Hon springer en mil om dagen och hittills har det blivit drygt två varv runt jorden – över 8 350 mil.
-
Ingvar Carlsson om pappans död: ”Har påverkat mig mer än jag förstått”
En släkttragedi, pappans bortgång och morden på Olof Palme och Anna Lindh. I sin nya bok berättar Ingvar Carlsson om hur oväntade dödsfall har påverkat honom genom livet. Han skildrar också hur hustrun Ingrids sjukdom ställde tillvaron på ända.
-
Marion, 73, fick köra skogsmaskin: “Väjer inte för några utmaningar”
Den väger över 20 ton och är flera meter hög och högst där uppe sitter Marion. Hon fäller och kvistar av det ena trädet efter det andra. Hemmets Journal har förverkligat hennes dröm att få köra en skogsmaskin.