Visst, dess storlek kan skrämmas men det ger dig inte anledning att undvika den gröna frukten. Med sitt sammetsröda innehållet duger den nämligen till så mycket mer än att bara skivas upp på fat. Grilla, mixa eller gör en fruktkorg av den. Möjligheterna är oändliga! Här är den unika och smått geniala lista på 10 sätt att använda upp hela vattenmelonen i ett nafs.
1. Grilla den
Dela vattenmelonen i små trekanter och pensla dem med olivolja – salta och peppra. Lägg bitarna på grillen och låt ligga en och en halv minut per sida, eller tills grillmärken syns på melonen. Servera gärna med krossad chili, juicen från en lime och honung

2. Precis som den är
Självklart behöver man inte krångla till det, utan kan äta melonen precis som den är – med saften rinnande längs med din haka. Mums!

3. Salsa
Hacka lök, jalapeños, och paprika i små tärningar och blanda det med små tärningar av vattenmelon. Tillsätt även limejuice, koriander samt salt och peppar. Servera tillsammans med nachochips eller tortillabröd.

4. Sallad
Blanda melonen med smulad fetaost, skivad gurka, jordnötter och strimlad mynta. Innan servering ringla gärna risvinsvinäger och limejuice över salladen. Det kommer garanterat att bli en succé.

5. Smoothies
Och visst går det att dricka vattenmelon också. Mixa bara frysta jordgubbar, tärnad vattenmelon, grekiskyoghurt, färsk ingefära och honung – avnjut en härligt krämig vattenmelonssmoothie.

6. Soppa
Tro det eller ej men du kan även göra en smarrig gazpacho på din melon. Mosa vattenmelonen till en puré-liknande vätska och blanda ner lök, gurka, jalapeños och så klart tomater. Smaksätt med salt, peppar och rödvinsvinäger. Kyl och servera.

7. Glass
I den varma hettan är alltid en glass välkommen och självklart kan du göra glass av melonen. Du behöver:
2 dl vattenmelonspuré
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk vanilj
½ tsk salt
1/3 dl honung
Mixa alla ingredienser och häll i en glassmaskin – frys!

8. Frozen Margarita
Vad sägs som en svalkande drink i sommarhettan – enkelt! Blanda vattenmelonspuré med krossad is, ca 30 ml av triple sec, 60 ml av tequila och 15 ml limejuice. Servera i ett glas med salt längs med glasets kant.

9. Frys på en pinne
Du kan även göra pinnglass och en riktigt smarrig sådan. Blanda melonpuré med citronzest och kokosgrädde – frys och avnjut när lusten faller på.

10. Fruktskål
Vill du imponera med ett lite annorlunda sätt att servera en fruktsallad på, då ska du prova det här. Ta en penna och rita upp på melonen hur du vill att din fruktkorg ska se ut. Gröp sedan ur melonen precis som du gör med en pumpa på halloween. Plocka ut fruktköttet och hacka upp det, blanda med jordgubbar, blåbär, grapefrukt och ananas. Lägg tillbaka fruktblandningen i “korgen” och servera.

Källa: realsimple.com