Följ med oss till det goda livet i Andalusien

Njut av ostar, färsk frukt, Serranoskinka, rom och ekologiska viner på en unik smakresa till södra Spanien.

Resfakta

12–19 november.

12 995 kr per person i del av enrumslägenhet (Icakuriren-prenumerant)
13 995 kr per person i del av enrumslägenhet (icke prenumerant).

Flyg till Málaga t/r.
Transfer till hotellet t/r.
Del i enrumslägenhet på Chinasol 6 nätter.
Alla utflykter och entréer enligt programmet.
Vinprovningar enligt program.
Halvpension med frukost och middag.
Fyra luncher med olika teman.
Middag på restaurang Teide exkl. dryck.
En övernattning på Villa de Budión i Alpujarras.
Avskedsmiddag på fiskrestaurang inkl. dryck.
Grand Tours ciceron Birgitta Löwstedt.

n Lägenhet med separat sovrum 500 kr.
n Enrumslägenhet för eget bruk 900 kr.
n Tillägg för garanterad havsutsikt 300 kr.
n Avbeställningsskydd genom ERV.
Lägenhetshotell Chinasol är ett stort, äldre lägenhetshotell med varierad stil och inredning. Beläget vid strandpromenaden och San Cristobal stranden. Inom hotellet finns restaurang, bar, frisör, kafé, pool och solterrass. I närheten finns en livsmedelsbutik och det tar 15 min att gå in till centrum.
Vi reserverar oss för program-ändringar utanför vår kontroll.

Resan bokas hos Grand Tours
AB via tel: 08- 24 15 25 eller
mejl: info@grandtours.se

Följ med Icakuriren på en oslagbar smakresa till några av Spaniens bördigaste delar utmed den tropiska kusten. Med den charmiga staden Almunécar som bas gör vi dagliga utflykter till utvalda organiska odlingar av exotiska frukter och bodegor med egentillverkat vin. Vår ciceron på resan är Birgitta Löwstedt som har ett långt förflutet i Andalusien. Hon har exklusivt för Icakurirens läsare valt ut regionens ekologiska smultronställen och lokala odlare som vi ska få besöka på vår resa.

Costa Tropical kallas kustremsan öster om Málaga där vi har vår bas under veckan i staden Almunécar. Här råder subtropiskt klimat med 320 soldagar per år. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här trivs bland annat avokado, cherimoya, mango och papaya som vi kommer att få smaka under vår resa. 

 

Ekologisk smakresa till Andalusien 12–19 november 2016

Dag 1 Resa till Almunécar

Flyg till Málaga där vår ciceron Birgitta Löwstedt möter för busstransfer ca 1,5 timme till Almunécar. Incheckning och välkomstmiddag. 

 

Dag 2 Lär känna Almunécar

Efter frukost får vi en guidad rundvandring och lär känna den charmiga staden Almunécar. Vi njuter av den botaniska trädgården, vi vandrar utmed kullerstensgränder som slingrar sig vid foten av slottet Castilla de San Miguel. Vi smakar på Tapas i Gamla Stan och beger oss sedan till Finca el Pinero, där vi möter fruktodlaren Antonio som visar upp sin ekologiska “finca” (gård) och bjuder på säsongens frukter samt lokala charkuterier. Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3 Rom, olivolja och vin

Vi inleder dagen med ett besök hos det traditionella romdestilleriet Ron Montero i Motril, i den bördiga dalen vid floden Guadalfeo. Vi får en inblick i romproduktionen, som utgörs av den destillerade vätskan av sockerrören från de odlingar som anlades här för mer än tusen år sedan. Därefter fortsätter vår färd till den vackert belägna kulturbyn Velez de Benaudalla där vi promenerar genom de arabiska kvarteren, besöker en av de bäst bevarade arabiska trädgårdarna i trakten och hälsar på det lokala bageriet känt för sina bakverk.  

Vid lunchtid beger vi oss till ett olivoljemuseum för en guidad visning och provsmakning av kvalitativa olivoljor. Här äter vi en god hemlagad tapaslunch med vin. Till sist stannar vi till hos en av regionens exklusivaste vingårdar, Bodega Horacio Calvente, för provsmakning och rundvandring. Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 4 Smakupplevelser med ost, marmelad, skinka och choklad 

Vi packar med oss en övernattningsväska och beger oss mot Alpurajja för en tvådagarsutflykt.  Första stoppet blir i byn Lanjaron för ett besök på “Honungsmuseet”.

Vi besöker den familjeägda ost- och marmeladfabriken Venta del Chaleco där vi provsmakar läckerheter. Färden fortsätter i provinsen La Alpurajja som på 900-talet var centrum för landets silkesproduktion. I detta fascinerande bergsområde återfinns 400 byar, varav Spaniens högst belägna by är Trevélez, känd för sin ekologiska produktion av den lufttorkade Serranoskinkan. Vi äter lunch i Trevélez för att sedan fortsätta till den sagolika hantverksbyn Pampaneira med besök i en chokladfabrik. Dagen bjuder också på besök hos en eller två väveristugor, innan vi checkar in för övernattning på Villa de Bubión. Gemensam middag där vi sammanfattar dagens smakupplevelser.

 

Dag 5 Ekologisk vintillverkning

Efter frukost beger vi oss till Europas högst belägna vingård. Här lär vi oss mer om passionen bakom den ekologiska vintillverkningen med druvor som Tempranillo, Syrah, Merlot och Petit Verdot. Vi äter en god lunch innan färden går tillbaka till Almunécar. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 6 Saluhallen och Flamenco 

Almunécars fantastiska saluhall bjuder på underbara dofter och smaker. Här hittar vi nyfångad färsk fisk, kryddor, charkuterier, frukt, grönsaker, ost och nybakat bröd. Vi insuper dofterna och den härliga atmosfären medan vi handlar godsaker för att göra en picknick till lunch om vädret tillåter. På kvällen avnjuter vi spanska specialiteter på La Ventura där vi också bjuds på en färgsprakande Flamencoshow. En fest för både öga och gom utlovas. 

 

Dag 7 Marknadsdag i Almunécar

Fredagsmarknaden, “Mercadillo” är ett givet besöksmål vid ett veckobesök i Almunécar. Här finns allt från fina handknutna mattor, skor och smycken till väskor och kläder. Vi avslutar veckan med middag på en välkänd fiskrestaurang som serverar den bästa fisk som fångats under dagen. 

 

Dag 8 Hemresa

Frukost på hotellet och därefter tidig transfer till flygplatsen. Vi tar med oss smakupplevelser och kanske någon julklapp hem efter en unik ekologisk matresa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top