Under hela året kan man odla, skörda och njuta av gröna, färska skott som maximerats med nyttiga vitaminer och mineraler. Skott, eller mikrogrönt som det även kallas, är den enklaste odlingsformen man kan tänka sig. Den tar liten plats, kräver inte så mycket tillbehör och är billig, enkel, rolig och framför allt går det väldigt snabbt. Kort och gott ett lätt sätt att få njuta av färska bladgrönsaker året om.
Tar 1–2 veckor
Man behöver inte ens en egen trädgård för att kunna odla mikrogrönt, det räcker med en plats i ett ljust fönster för denna snabba odling. Från sådd till skörd går det i raketfart. Redan efter 1–2 veckor kan du börja använda de vackra skotten till att piffa upp vilken maträtt som helst. Den här odlingsformen är således perfekt för den rastlöse odlaren.
Det finns mängder av olika fröer som är speciellt framtagna för odling av mikrogrönt. Men man kan också använda sig av överblivna fröer eller frön från skafferiet, till exempel ekologiska gula ärtor eller senapsfrön.

ett tunt lager.
Fördela fröna. Vattna igenom jorden och fördela fröerna tätt, men inte på varandra. Vissa fröer vill ha ett tunt täcke av jord. Mindre fröer, till exempel smörgåskrasse, vill helst gro direkt på jordytan.

Vissa fröer som rädisa är mycket lättodlade och snabbväxande. Redan efter 4–5 dagar börjar skotten komma upp om man blötlägger fröerna några timmar före sådd.
7 sorters fröer som passar för mikrogrönt
Broccoli
Rucola
Solros
Rädisa
Dill
Koriander
Mangold