
Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren
“Ska man göra det där rött i stället för orange? Syns det där tillräckligt bra? Ska vi lägga det där i en ram?” Så där har det låtit den senaste tiden på redaktionen. Vi har nämligen gjort om en del i Icakuriren. Inte som att vi har rivit ut allt och totalrenoverat. Mer som att vi har städat upp, sorterat, möblerat om lite och bytt gardiner.
Och då uppstår det mängder av frågor längs vägen. Om typsnitt, faktarutor, färgbollar och storlek på bilder. Det är som ett tusenbitarspussel med mängder av små och stora bitar att fundera på.
Och nu håller du resultatet av vår ommöblering i din hand.
Det har varit viktigt för oss att behålla själva kärnan i Icakuriren. Och vad är det då? Jo, det är mixen av ämnen. Vi är inte det ena eller det andra, vi ger en massa gott och blandat.
I det här numret bjuder vi på lättlagade och härliga recept med apelsiner i, vi tipsar om hur du kan bli vinterpiggare med D-vitamin och vi har intervjuat artisten Darin.
Vår reporter Fredrik Kullberg har besökt glasriket i Småland, det lilla som finns kvar av det vill säga, våra konsumentreportrar Kersti Byström och Anne Meisner varnar för frysta hallon och har testat stekpannor (med intressant resultat!).
Och vår kulturreporter Lotta Palmelius tipsar som i varje nummer om intressanta kulturnyheter. Jag hoppas att du ska känna dig som om du varit på en trevlig bjudning när du läst Icakuriren. Att du blivit sugen på något gott att äta, mött intressanta människor och fått veta saker som du kanske inte ens visste att du ville veta.
Det är premiär för en ny krönikör och en avdelning om vardagsekonomi, men självklart hittar du favoriter som Bildningsakuten och Ur barnamun även fortsättningsvis i Icakuriren.
Precis som vid en ommöblering behöver vi nu bo in oss och känna efter. Hör gärna av dig till mig och berätta vad du tycker om Icakuriren.
Alla reaktioner är värdefulla, det är ni läsare som ska känna er välkomna och trivas hos oss!