kort om fredrik andersson
Bor: Göteborg.
Yrke: Kock på Hällsnäs Konferens & Affärsklubb.
Ålder: 27 år.
Utmärkelser: Sveriges köttkock 2009, semifinalist Årets kock 2008.


Grillröken slingrar sig uppåt trädkronorna utanför köket på Hällsnäs Konferens & Affärsklubb när kocken Fredrik Andersson lyfter locket av klotgrillen.
Han gillar utmaningar och åtar sig glatt att ge tips om hur vi kan använda grillen på olika sätt och ger oss tre bra metoder för grillning.
Självklart vurmar Fredrik för kött på grillen, det var ju inte för inte han kammade hem titeln Sveriges köttkock under tävlingen i Strängnäs i höstas.
Men detta är naturligtvis inget hinder för att bjuda på läckra gröna tillbehör och härliga såser till det grillade köttet. Som dessert en brownie som bakas på grillen.
Helgrillad flankstek med senapsrubbning
Spetskålsslaw med russin och yoghurt