Picknick i det gröna

Visst längtar man efter picknick när försommaren står för dörren. Lyxa till med riktigt porslin, silver och glas för sinnlig upplevelse. Vi bjuder på en överdådig picknick - och en lite enklare.

Så får du en lyckad picknick

Vissa saker Jag mins den gången vi glömde vinglasen: Det känns inte lika elegant att halsa i tur och ordning. Korkskruven är en annan klassiker, bäst att välja vin med skruvkork.

CYKELKORG eller skrinda för kortare tur

UNDERLAG Stor snygg men tålig duk eller filt plus liten duk för maten i mitten. Målarplast eller vaxduk att lägga under om gräset är fuktigt. Kuddar eller dynor för bekväm sittning och tupplur.

PORSLIN är godast och snyggast att äta på. Om du ska bära långt kan plast övervägas, papper bara om ni blir jättemånga.

SERVETTER Tygservetter funkar bättre, är stiligare än papper och blåser inte bort.

BESTICK Undvik plastbestick, de är fula och kassa. Perfekt tillfälle för matsilvret, ger riktig festkänsla. Räkna in före och efter maten, bara, naturen ska ju ändå lämnas i samma skick du fann den.

GLAS Välj riktigt glas i pappförpackning! Vill du ha plast så finns det snygga, diskbara. Engångs går bort.

PARASOLL För mat eller folk som behöver skugga, och vid regnstänk.

KYLVÄSKA med isen i ishink, vin, kaffemjölk i snygg flaska, saft och mat.

KORKSKUV och ölöppnare.

TERMOSAR med färdigblandad kyld drink, och hett kaffe- och tevatten.

KRANVATTEN i petflaska

MAN BEHÖVER ALLTID vass kniv, liten skärbräda, tändstickor, handduk, extra citron, kökspapper, våtservetter, sked, salt och peppar, tepåsar, pulverkaffe, sopsäck, plåster, solskyddslotion, myggmedel och kortisonkräm. Sprejflaska med tvålvatten är toppen!

Stora menyn

Margaritas i termos

Kycklingklubbor med ingefära

Wasabikräm med gräslök

Bönsallad med honungsdressing

Ansjovispaj på rucola

Sconesbröd med frukt till ostbrickan

Espresso med kyld chokladtryffel

Lilla menyn

Melonsallad med plommon, gurka och fikon

Lammfärspiroger med fetaost

Kaffe, kondisbitar

Flera matförslag

  • Välj kall mat!
  • Kallskuret, ananasklyftor och getost.
  • Kall bondomelett med fältsallat och lime
  • Laxpaté med utvalt bröd och pestosmaksatt hoummos
  • Färsbiffar med sötstark senap, sallat och nektarinklyftor i pitabröd
  • Kokta ägghalvor med tomatmakrill (från tub) och selleristänger
  • Tunnbrödrullar med skivad falukorv, mangoldblad och pepparrotsvisp.
  • Dubbelmackor med rökt lax, wasabi, tomat och krasse.
  • Tigerkaka (fraktas i formen) med kylt kaffe och glass från termos

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top