
Viktor Westerlind är kocken bakom den läckra grillmiddagen. Han jobbar till vardags på restaurang Frantzén och blev årets kock 2009.
Vill du ha ännu fler grilltips hittar du dem på vår grillsida – icakuriren.se/grilla
På icakuriren.se/vin hittar du vintips till grillmiddagen
|
Glödgrillad blomkål med hasselnötterBlomkålen får helt ny stil när den grillas rakt i glöden och matchas med brynt smör, hasselnötter och salvia
|
![]() |
Helgrillad forell med fänkålGlöm det där med att det skulle vara bökigt att grilla fisk. Här fyller vi forell med citron och fänkål och grillar hel i halster.
|
![]() |
Rostad majssallad med sojavinägrettEn enkel vinägrett på soja, citron och olivolja bryter fint mot söta majsen och löken.
|
![]() |
Primörbetor med picklade senapsfrönInlagda senapsfrön och gräddfil ger spännande syra åt primörbetorna. |
![]() |
Tomatsallad med vitlökskrutongerVitlöksfrästa krutonger, krämig avokado och en aning chilipeppar ger smak åt tomatsalladen som hämtat inspiration från den italienska brödsalladen panzanella. |
![]() |
Grillad kyckling med örtsmörGeneröst med örtsmör och en torr kryddblandning ger en grillad kyckling som är packad med smak. |
![]() |
Vit bönkräm med harissa
|
![]() |
Choronsås |
![]() |
Långbakad karré med äppleEn av de viktigaste ingredienserna i det här receptet stavas tid, karrén bakas långsamt i ugn och röks |
![]() |
Lemonad på svartvinbärsbladProva på en annorlunda lemonad gjord på svartvinbärsblad, citron och mynta. Lika god alkoholfri som spetsad. |
![]() |
En snabb sås till de kryddiga päronen gör du med hjälp av karamelliserad mjölk på burk som smaksätts med kardemumma och en aning flingsalt. |