Godaste såserna till sommarens grillmiddagar

Sommaren är i allra högsta grad inpå knuten, och med den stundar härliga grillmiddagar och festliga picknickar. Förgyll dina måltider med trevliga röror och såser baserad på god och krämig majonnäs.

Att göra en kall sås är ofta okomplicerat men kan trots sin enkelhet liva upp vilken middag som helst. 
Här är tre goda såser som utgår från majonnäs. 

 

Wasabimajonnäs med lime, koriander och sesamfrön

4-6 personer
Tid: 10 minuter

Du behöver: 
1 lime
1 ½ dl Kavli majonnäs
1-1 ½ wasabipasta
1 dl plockad koriander
1 krm salt

Till servering
Sesamfrön, gärna både svarta och vita
Plockad koriander

Godaste såserna till sommarens grillmiddagar

Gör så här:
1. Tvätta limen och torka den. Riv skalet fint och lägg det i en skål. Pressa över 1 msk av saften. Rör ned majonnäsen.

2. Smaka av med wasabi – beroende på sort kan styrkan variera. Finhacka koriandern och rör ned den och saltet, eller mixa allt slätt med stavmixer.

3. Häll upp majonnäsen i en ren skål och strö över lite sesamfrön och eventuellt några extra blad koriander.

Tips: Den här majonnäsen är supergod till grillad lax men även till annan fisk, skaldjur, kyckling, grillade grönsaker och halloumi. 

Hitta fler recept hos Kavli 

 

Tandoorimajonnäs

4-6 personer
Tid: 5 minuter + tid att mogna

Du behöver: 
1 ½ dl Kavli majonnäs
½ tsk malen ingefära
½ tsk paprikapulver
½ tsk kajennpeppar
½ tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
½ tsk vitlökspulver
½ tsk salt

 

Godaste såserna till sommarens grillmiddagar

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en skål. Täck över och låt stå svalt i en halvtimme eller mer innan du serverar majonnäsen till exempelvis grillade spett med grönsaker och kyckling, en god köttbit eller skivor av sötpotatis.

Tips: Det finns oändligt många varianter på tandoorikryddblandningar, och en del har mer än dubbelt så många ingredienser som vårt recept. Smaka dig fram och utveckla din blandning. Prova t ex att ha i kanel, kryddnejlika, muskot, kardemumma.

Ranchmajonnäs

4-6 personer
Tid: 10 minuter

Du behöver: 
1 ½ dl Kavli majonnäs
½ dl crème fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
1 liten vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad dill
1 msk fint skuren gräslök
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Godaste såserna till sommarens grillmiddagar

Gör så här:

1. Blanda majonnäsen med crème fraiche och äppelcidervinäger.

2. Skala och pressa i vitlöksklyftan och rör i örtkryddorna.

3. Smaka av med salt och peppar.

Tips: Vill du ha sting på ranchdressingen är det gott att droppa över lite tabasco.

Hitta fler recept hos Kavli

Fler goda saker att smaksätta din majonnäs med

Soja
Tryffelolja
Parmesan
Kapris
Senap
Sriracha
Curry
Färsk dragon
Balsamvinäger
Knaperstekt bacon
Chorizoolja
Citron
Rökt paprikapulver
Pepparrot
Saffran
Misopasta

Äkta majonnäs

Kavlis majonnäs tillagas omsorgsfullt i Sverige med ägg från frigående höns och förstklassig rapsolja. Kavli äkta majonnäs förhöjer smaken på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt till ägg, räkor, smörgåstårta, röror och såser. 
Användningsområdet för majonnäs är oändligt!

Hitta fler recept hos Kavli

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top