Mjukglass trots äggallergi?

Mjukglass trots äggallergi? Hejsan!Jag undrar om man har äggallergi kan man äta livsmedel som innehåller emeulgeringsmedel? Typ mjukglass etc.Hopppas på svar. / Anders Svar: Hejsan,Lecitin...

Mjukglass trots äggallergi?

Hejsan!
Jag undrar om man har äggallergi kan man äta livsmedel som innehåller emeulgeringsmedel? Typ mjukglass etc.
Hopppas på svar. / Anders

Svar:

Hejsan,
Lecitin (E322), är en fosforlipid, som används som emulgeringsmedel i olika livsmedel och numera utvinns det framförallt från sojabönor. Tidigare utvanns lecitin från ägg. Sojalecitin är dock mycket billigare och används förmodligen mera på grund av den orsaken. Lecitin är tillåtet som emulgeringsmedel i bland annat glass. Med stor sannolikhet kan du som äggallergiker äta mjukglassen men för att vara 100 % säker bör du tala med producenten av glassen. Vänliga hälsningar Dietist Bim

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top