Är det okej att äta tvillingägg?
Hej Viveca!
Höll på att laga mat och tänkte på två saker som jag ville fråga en expert om mat och hälsa! Jag undrar då om du hört talas om tvilling-ägg, och ifall det är okej att äta. Det var två ägg-gulor i ett skal så att säga… För det andra så har jag haft i pommesfrites i ugnen med aluminiumpapper som underlag istället för bakplåtspapper som instruktionerna löd. Gör det någon skillnad rent hälsomässigt, eller behöver jag inte vara orolig? Tack, Sven
Svar:
Hej Sven!
Det är bara att gratulera de gånger ägget innehåller två gulor! Gulan är det mest näringsrika delen av ägget. Inga problem alltså. När det gäller pommes frites på aluminiumfolie så skriver Livsmedelsverket på sin sida; Undvika att laga till, värma upp eller förvara sura livsmedel i kastruller, formar, dricksflaskor och andra kärl av aluminium utan skyddande beläggning. Exempel på sura livsmedel saft, juice, krämer, bär, frukt, tomat, surkål. Potatis på aluminiumfolie ska alltså inte vara något problem.
Hälsningar
Viveca