Min rödkål luktar och smakar underligt
Har just kokat rödkål, som jag gjort förut i åratal, men i år luktar den nästan terpentin och smakar underligt. Jag brukar skära den för hand men nu använde jag food processorn, så kålen blev väldigt finfördelad. Jag kokade i en aluminiumkastrull. Kan det ha någon betydelse att jag spädde med rödvin? Aluminium och rödvin ihop kanske inte är så lyckat? Kom det fram någonting ut rödkålsfibrerna, när det blev så finfördelat? Ja, jag måste gå och köpa ett nytt rödkålshuvud och börja om från början, men jag väntar nog med tillagningen, tills jag fått råd från dig.
Tack på förhand!
Vänligen
Ann-Marie Dahlstedt.
Svar:
Hej Ann-Marie!
Livsmedelsverket avråder från att tillaga sura livsmedel i aluminiumkastruller. Sura livsmedel ökar att aluminium fälls ut i maten. Men om det kan ha påverkat den dåliga smaken på din rödkål kan jag inte svara på. Skär och koka din rödkål som du har gjort tidigare år så du inte blir besviken igen.
Hälsningar
Viveca