Varför är grovt bröd mörkt

Varför är grovt bröd mörkt Vad är det man tillsätter i mörkt bröd så att det blir så mörkt. Osötat är det ofta så ingen...

Varför är grovt bröd mörkt

Vad är det man tillsätter i mörkt bröd så att det blir så mörkt. Osötat är det ofta så ingen sockerkulör kan det ju vara.

Agneta

Svar:

Hej Agneta!

Grovt bröd kan vara mörkt p g a det innehåller mörk sirap eller lingonsylt. Vört gör också brödet mörkare i färgen. I osötat bröd är det främst det grova mjölet som ger en mörkare färg på brödet.

 

Vänliga hälsningar

Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top