Recept för glutenfri tårta
Ska baka till en födelsedag. En av barnen är glutenallergisk. Kan man byta ut mjölet i vanliga bakrecept mot glutenfri mjölblandning? Vad ska man tänka på då? Tänker då närmast mjuka kakor och tårtbotten. Vad är skillnaden i resultat?
Svar:
Hej Elise!
Det brukar inte bli så bra att använda vanliga tårtbottenrecept när man bakar glutenfri tårta. Glutenfria mjöl och mjölmixer är lite annorlunda att baka med och därför är det bäst att baka efter recept anpassade till mjöl utan gluten
Ett recept på glutenfri tårtbotten hämtat från allergimat.com
3 ägg
1,25 dl socker
1 dl glutenfri mjölmix
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjölmixen blandat med bakpulver och vaniljsocker. Smörj en form med löstagbara kanter och bröa med den glutenfria mjölmixen. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Vänliga hälsningar
Viveca